L'Aberwac'h - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Ruud en Ireen Breems - WaarBenJij.nu L'Aberwac'h - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Ruud en Ireen Breems - WaarBenJij.nu

L'Aberwac'h

Door: CHICKY

Blijf op de hoogte en volg Ruud en Ireen

28 Juli 2011 | Frankrijk, Parijs

Ja hoor het is weer gelukt. Op dit moment zit ik zwaar in te breken in een hotspot in Brest. Maar.............. we liggen in L'Aberwac'h. Gisteren aangekomen en vandaag de boel hier even verkend. Het is een mooie omgeving maar zoals veel Franse haven plaatsjes lijkt het wel een beetje op de vorige. De invaart is altijd een beetje spannend en je moet goed zoeken naar de juiste boeien. Die zijn er niet altijd maar daar hebben ze hier een betonnen paal op een rots gepoot met de dezelfde karakters als op een normale boei. Nogmaals het is even zoeken maar dan ben je ook in een keer in de haven. We zijn vandaag nog even op pad geweest om te kijken of er nog iets te koop was voor de boot. Weet je nog, de groot schoot overloop heeft de geest gegeven. Misschien de volgende haven. Dat zal zijn Camaret sur mer. Morgen vroeg gaan we losgooien voor een rit van +/- 35 mijl. Het zal er om spannen of we op tijd bij het Chenal du Four zijn want daar stroomt het als de hel. Dit willen we niet tegen hebben. Er kan daar zeker een dikke vier mijl stroom tegen staan. Ireen zit dus nu ijverig te reken. We hebben verder een zonnige dag achter de rug en genieten van het lekkere weer. Wel nog even te fris om buiten te eten. Maar dat komt wel als we nog een beetje zuidelijker zijn. Het zag er trouwens nog heel even naar uit dat het tegen 19.00 uur zou gaan regen. Dus als een speer de toko dicht en dat met een boot die binnen 25 graden warm is. Na een half uurtje scheen de zon weer en na het eten doen we nog even een neut + sigaar in de kuip en dan wordt het vroeg pitten. Althans dat hopen we want het is toch iedere dag te gezellig om naar je bunkie te gaan. Maar vanavond hebben we geen keus????? In de volgende haven probeer ik weer ondeugend te zijn en zal ik weer een poging doen om ergens digitaal in te breken. Wel lachen als het me weer lukt.

groeten Ireen & Ruud

a/b s.y. CHICKY

PS. als iemand wil regeren mag dat...