eindelijk zon - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ruud en Ireen Breems - WaarBenJij.nu eindelijk zon - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ruud en Ireen Breems - WaarBenJij.nu

eindelijk zon

Door: CHICKY

Blijf op de hoogte en volg Ruud en Ireen

22 Juli 2011 | Nederland, Amsterdam

Inmiddels zijn we aangekomen op de kanaal eilanden. Na een nat en waaierig Cherbourg zijn we 2 dagen geleden naar Guernsey gevaren in een bar en boos weer. Aanvankelijk leek het niet zo heel onplezierig en konden we lekker zeilen. Gaandeweg de rit ter hoogte van Cap de Hague begon het bakstenen te regen en de wind begon op te lopen. Het mooie van een hoosbui is de de zee dan wat platter wordt. Later namen de buien voor even weer af om daarna tot de kanaal eilanden weer de draad op te nemen. Vlak voor de haven nog een miezertje en toen was het droog. Om 10 uur Ned. tijd zijn we door de havenmeester naar een plekje verwezen. Daarvoor hadden we wel buiten met ruim 40 jachten aan een wachtponton gelegen. Dit omdat er op de drempel niet genoeg water stond om de marina binnen te varen. Eenmaal binnen lekker aan de borrel, `n eenvoudige hap en toen pitten. De volgende dag een box aan de havenmeester gevraagd en die bracht ons naar een gezellige stek. De volgende dag uitgeslapen heerlijk in alle rust ontbeten. Daarna de stad verkennen. Dat betekent meestal ook inkopen doen, dus dat werden een nw. thermoskan en een paar nw. schoenen. Lekker op een terras een typisch Engelse lunch weg zitten werken.
Vandaag vrijdag de 22 ste. gaan we het eiland verkennen per bus en morgen zijn we van plan naar Lézardrieux te gaan +/- 46 nml. Daar hebben we geen wi-fi verbinding volgens de pilots, dus dat doen we dan nu maar. Verder heeft het vanacht gehoost maar nu schijn gelukkig de zon weer.
Dan nog even de techn. problemen: de traveler van de grootschoot heeft de geest gegeven, de kuiplamp doet het niet meer, de versterker van het WI-FI systeem is ter ziele (WIFISHOP in Ned. is niet van plan om er een op te sturen, citaat van hun kant: "jammer dan") en de cd radio heeft kuren. Verder is alles OK. We gaan nu een bus zoeken en vertellen later wat je hier voor moois kan zien.
Groet Ireen en Ruud a/b. s/y. CHICKY
"Guernsey""

• 22 Juli 2011 - 10:33

Hans En Anneke Koster:

Je moet maar denken: er gaat altijd wat kapot. En je bent erg handig, dus dat los je wel op, Ruud. En dan de slogan van de maand: "Als je een probleem niet op kunt lossen, heb je geen probleem".
    Bij ons regent het geen bakstenen, maar trekken ze boven conainers water open. We zijn in Fredrikstad in het Oslo Fjord en denken voorzichtig aan de terugreis.
    Groet Anneke en Hans
    www.zwit.waarbenjij.nu