we komen er wel
Door: CHICKY
Blijf op de hoogte en volg Ruud en Ireen
17 Juli 2011 | Frankrijk, Cherbourg-Octeville
De volgende dag, 14 Juli, hebben we eerst 63 liter diesel getankt en zijn vertrokken naar Ouistreham. We hebben gezeild als de rook en dreigen te vroeg bij Ouistreham aan te komen. We laten het voorzeil maar zakken. Het helpt iets maar niet genoeg. We komen om 18.00 aan en de sluis draait pas om 20.30uur. We meren af bij de wachtsteiger. Het is een beetje druk, we liggen als nummer 7 aan de buitenkant. Heel veel Fransen liggen op iets te wachten. Waarop weten we niet, maar om ca. 19.00 maken ze allemaal los en gaan naar zee. Mischien komt er vuurwek vanwege 14Juli ?????
Wij gaan uiteindelijk de grote sluis door richting jachthaven, vinden een puik plekkie tussen de bomen, aan de steiger. Achter ons is er nog plek voor de Xanthe, 34 foot X-jacht. We waren elkaar al een paar keer tegengekomen, maar nu hebben we uitgebreid kennis gemaakt met Michel en Judith en hun hondje Floor ( een "Pim Fortuyn" ras) Heeeel gezellig !! Het werd weer eens erg laat ( 2uur) Dus we zijn de volgende dag blijven liggen. De weerberichten blijven ook tegenwerken. Michel en Judith hebben besloten terug te varen naar Boulogne. Daar stappen ze af en een vriendje vaart hun boot terug naar Nederland. Zij stappen in zijn auto naar huis en vertrekken daarna met hun auto naar de warmte in Kroatië. Ze zijn niet de enige die voortijdig besluiten om te draaien, richting huis. Hoewel de zomer in Nederland ook niet te vinden is, volgens mij.
Maar goed, de volgende dag, inmiddels 16 juli besluiten we toch te vertrekken naar Cherbourg. De wind staat verkeerd, zijn we op tijd om de stroom bij Barfleur mee te krijgen, blijft het windkracht 4-5 of gaat-ie toch weer toenemen, blijft het zuid-west of gaat-ie draaien.....Het is duidelijk, ik ben onzeker. Maar toch we gaan ! de voorspellingen voor de komende dagen zijn ook niet best.
Om 09.00 door de sluis en gaan met die banaan. Achteraf ben ik erg blij dat we gegaan zijn. Het was een vermoeiende koude en natte dag en we waren blij dat we om 21.30uur binnen liepen. Een uurtje na ons komt ook de Balisto binnen, vanuit Guernsey. Gezellig ! Eerst natuurlijk even borrelen en bijpraten. Om 00.15 gaan we met z'n allen richting de stad. Florian weet een zaak die nog open is en broodjes verkoopt. We komen in een achteraf straatje, waar zeker 15 Kebab zaken zijn. We kiezen er een uit en bestellen allemaal een Amerikaanse Kebab. Dat heb ik geweten.
Ik had best wel trek maar ik heb nog nooit zo'n groot rechthoekig brood gegeten met hamburger, veel saus en frites. Het was weer harstikke gezellig. Daarna zijn de mannen nog ergens een drankje gaan halen, maar ik ben om half 2 afgehaakt en ben samen met Bliek terug gegaan naar de boot.
Vandaag is het zondag 17 Juli.De regen komt met bakken uit de hemel, de stront waait van de dijken, de stormwaarschuwingen voor windkracht 8-9 zijn niet van de lucht. Ik denk dat we hier nog wel even liggen.Een lang verhaal met weinig opvallend nieuws, maar jullie weten in ieder geval waar we uithangen.
Groetjes, Ruud en Ireen
Tot de volgende internetverbinding.
18 Juli 2011 - 11:17
Alex Blondie:
Hi Ruud, Wij zijn nog in Brest, we varen morgen naar Aber Wrac'h. misschien komen we je nog tegen. Groet!! -
18 Juli 2011 - 11:44
Alie B.:
Hallo Ruud en Ireen
Jullie zijn dus in het zonnige zuiden
wat net zo zonnig is als hier het is hier bar en boos maar er komt volgende week verandering in. Maar jullie hebben het ondanks het weer toch prima naar het zin en veel plezier. Nu lieve mensen ik stuur jullie veel zonnige wensen van uit een nat Leidschendam Gr. Alie -
18 Juli 2011 - 18:49
Hans En Anneke Koster:
Vanuit een stormachtig en somtijds drijfnat Stromstad in Zweden wensen we jullie mooier weer en vooruitgang. Goed bezig, Jochie!
www.zwit.waarbenjij.nu
Hans en Anneke